Två nya Åbergshästar klara

2024-07-08

Get a Wish och Vivid Wise As.

Där har ni två nya inbjudningar till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial. 

Get a Wish och Johan Untersteiner erbjuds en plats tack vare vinsten i Guldsprintern på Halmstad medan Vivid Wise As fått en inbjudan av Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

– Jag är jättenöjd med vinnaren här i Halmstad. Ägaren var glad och Johan sa ja direkt, berättade Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro, som delade ut inbjudan direkt på plats till kretsen kring Get a Wish.

Get a Wish vann Guldsprintern I Halmstad från ledningen och visade toppform – den forne danske Derbyvinnaren gjorde nu andra starten för stall Untersteiner – och ser ut att ha utvecklats ytterligare.

Vivid Wise As var med i Åbergs redan förra året. Även den gången med Alessandro Gocciadoro som kusk. Den gången blev det en andraplats bakom Hail Mary efter en fantomspurt.

– Jag ser fram mot Åbergs och hela den kvällen, säger Gocciadoro.

Vivid Wise As är en av världens vinstrikaste hästar med över 41 miljoner på kontot. Han är regerande världsmästare då han vann VM–loppet på Yonkers förra året. Oftast är det Matthieu Abrivard som kör stjärnan, men för andra året i rad sätter sig Gocciadoro upp bakom sin stjärna. 

Fler inbjudningar till Åbergs på gång?

– Det kan tänkas komma något i början på nästa vecka, säger Ahlkvist.

Sedan tidigare har Önas Prince/Per Nordström och Borups Victory/Daniel Wäjersten tackat ja till att vara med i Åbergs. Som tidigare får också vinnarna av Årjängs Stora Sprinterlopp (13:e juli) och St Michel i Mikkeli (14:e juli) en inbjudan.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1 000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs på Jägersro tisdagen den 30 juli.

Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
TILL ALLTOMTRAVSPORT.COM