Sveriges travskolor prisas för sitt engagemang i Mustaschkampen

2023-12-04

Travbanornas insamlingar skedde som ett samarbete mellan ATG®, Svensk Travsport och landets travbanor och var utformad som en utmaning mellan banornas travskolor. De banor som samlade in mest pengar belönas nu av ATG med pengar som går till att utveckla verksamheten på travskolorna.

– Det är ett imponerande engagemang vi ser inom travsporten i den här viktiga frågan. Travbanorna och travskolorna visar på ett föredömligt sätt hur vi med gemensamma krafter kan göra en mycket stark insats, både vad gäller insamlade pengar och den viktiga informationsspridningen kring cancerformen, säger Camilla Hasselström, Head of External Communication på ATG®.

Segrande i den interna kampen mellan landets travskolor och de som samlade in mest pengar var Halmstad travskola. De belönas nu med 100 000 kronor i utvecklingsbidrag till verksamheten. Under november samlade de in hela 122 351 kronor och hör därmed till de digitala insamlingar i Sverige som samlat in mest pengar totalt under Mustaschkampen.

Ulrika Andersson, utbildningsansvarig vid Halmstadtravet är stolt över att man tillsammans lyckades få in så mycket pengar till kampen mot prostatacancer.

– Vår ambition är att travskolan ska vara en trivsam och inkluderande plats där alla känner sig välkomna och generösa mot varandra. Det är vårt framgångsrecept. Vi är ett litet sammansvetsat gäng där alla hjälptes åt och under månaden har vi mött så många fina människor som tillsammans åstadkommit detta. Att vi i slutändan fick ihop så mycket pengar till vår insamling och kan bidra till forskningen och kampen mot prostatacancer visar hur mycket hjärta som finns inom travet.

Det utvecklingsbidrag som Halmstads travskola belönas med innebär både nykomlingar och att vissa får gå i pension, berättar Ulrika vidare.

– Vi har en äldre fyrbent herre i vårt stall som är redo för att bli pensionär. För pengarna vi vunnit är målsättningen att det under vintern kommer in två nya ponnyer till våra elevers stora glädje!

Topplista insamlingar
De travskolor som samlat in mest pengar under november och därmed belönas av ATG® är:

1:a plats: Halmstad travskola, 122 351 kronor insamlat (vinner 100 000 kronor).
2:a plats: Jägersro travskola, 76 570 kronor insamlat (vinner 50 000 kronor).
3:e plats: Kalmartravets travskola, 72 200 kronor insamlat (vinner 25 000 kronor).
4:e plats: Solängets travskola, 33 138 kronor insamlat (vinner 15 000 kronor).
5:e plats: Danneros travskola, 16 906 kronor insamlat (vinner 10 000 kronor).

Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
TILL ALLTOMTRAVSPORT.COM