Storvreta Ponnyklubb belönas av ATG Drömfond®

2023-06-06

– Det känns fantastiskt att vi nu kan utveckla vårt arbete och ge fler barn och ungdomar en må-bra-zon som ger glädje och välmående, säger Åsa Hedlund, ordförande i Storvreta Ponnyklubb.

Klubben har i pilotform jobbat tillsammans med ett HVB-hem i närheten som ser ett stort behov av att hitta meningsfulla sysselsättningar för sina unga. Hemmet har många ensamkommande barn, unga med funktionsnedsättning och de som av olika anledningar inte kan bo hemma. Dessutom finns öppenvård dit familjer kommer tillsammans för att lära sig att fungera bättre som familj.

Besöken hos Storvreta Ponnyklubb är individanpassade men kan till exempel innehålla stall- och hästskötsel med borstning och hästmys. Det kan även vara ridning, promenad med en häst eller körning med häst och vagn.

– Att vi kan ge en mer långvarig möjlighet till ett fritidsintresse som kan stärka självkänsla, bryta isolering och skapa social kontakt känns otroligt värdefullt, säger klubbens ridskolechef Elin Öman.

Resultaten då? De syns tydligt. Personalen på HVB-hemmet har sett hur glada ungdomarna blir, att de öppnar sig mer och pratar mer.

Juryns motivering

ATG Drömfond® med fokus på välgörande hästkrafter har sedan 2020 stöttat projekt där människor får möjlighet att må bra genom kontakten med hästar. Juryn, som består av Lisen Bratt Fredricson (ambassadör för ATG Drömfond och före detta landslagsryttare), Karolina Lagerlund (vd Hästnäringens Nationella Stiftelse), Simon Wall (travtränare) och Lotta Nilsson Viitala (CFO på ATG) utsåg Storvreta Ponnyklubb till årets mottagare med följande motivering:

”Med ett etablerat samarbete inom kommunen, bidrar Storvreta Ponnyklubb med välgörande hästkrafter till unga. Det är en samhällsinsats som förhoppningsvis bidrar till liknande samarbeten mellan kommuner och hästnäringen på fler ställen i landet. För att stötta en målgrupp som har en vardag med utmaningar, tilldelas Storvreta Ponnyklubb 100 000 kronor från ATG Drömfond.”

Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
TILL ALLTOMTRAVSPORT.COM