Peter Norman ny styrelseordförande i ATG®

2023-06-26

Peter Norman, 65 år, blev av regeringen i torsdags utsedd till ny styrelseordförande för ATG. Peter Norman är i dag bland annat styrelseordförande för Oscar Properties Holding och Kungliga Musikhögskolan samt ledamot i Nasdaq Stockholm. Peter Norman har tidigare bland annat varit finansmarknadsminister, vd för Sjunde AP-fonden och riksbanksdirektör vid Sveriges Riksbank.

– ATG fortsätter arbetet med att trygga den långsiktiga utvecklingen för trav- och galoppsporten genom att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt. Jag ser framemot att tillsammans med övriga i styrelse och ledning arbeta med bolagets framtida utveckling, säger Peter Norman.

På ATG:s bolagsstämma valdes också två nya statliga styrelseledamöter in i styrelsen; Eva Listi, bland annat sakkunnig i digitaliseringsfrågor på Finansdepartement, och Marie Osberg, bland annat styrelseledamot i Almi och Collector Bank. De ersätter Agneta Gille och Birgitta Losman.

ATG:s avgående ordförande Bo Netz avrundar härmed sin tid i ATG:s styrelse.

– Det har varit ett stort nöje och en ära att arbeta med ATG under en period med stora förändringar på den svenska spelmarknaden. ATG står i dag starkt och är det största och mest lönsamma spelbolaget på den kommersiella licensmarknaden i Sverige. Jag önskar ATG under Peter Normans ledning all lycka framöver.

Fakta, Peter Norman
Styrelseordförande i ATG, statlig representant
Invald år: 2023
Född: 1958
Utbildning: Civilekonom, Stockholms universitet.
Andra uppdrag: Styrelseordförande bland annat i Oscar Properties Holding och Kungliga Musikhögskolan samt ledamot i Nasdaq Stockholm.
Bakgrund: Finansmarknadsminister, vd för Sjunde AP-fonden och riksbanksdirektör vid Sveriges Riksbank.

Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
TILL ALLTOMTRAVSPORT.COM