Horsy Dream till Elitloppet 2024

2024-04-30

Horsy Dream bjöds in till Elitloppet 2023 efter att ha varit en av vinterns stora snackhästar och bland annat vunnit Prix Tenor de Baune, Prix de Belgique och Prix de Selection.

Man valde också att tacka ja till den rosa biljetten och det var klart för en resa till Solvalla, men efter att ha råkat göra sig illa i hagen bara knappa två veckor före det stora slaget så blev det tyvärr inget deltagande i Elitloppet för Horsy Dream.

Efter lördagens triumf i storloppet Prix de l’Atlantique på Enghiens travbana i Frankrike så väntar nu Elitloppet 2024. Horsy Dream svarade för en sylvass avslutning då han spurtade förbi, och ifrån, stora delar av den franska eliten till överlägsen vinst – detta på nya löpningsrekordet 1.10,2 över 2100 meter med autostart.

Precis som vid segern i Prix de l’Atlantique så kommer den franske stjärnkusken Eric Raffin sitta i sulkyn bakom Horsy Dream i Elitloppet 2024.

Solvallas sportchef Anders Malmrot berättade nyheten om den sjunde inbjudna hästen i lördagens V75 Direkt i TV4.

– Jag är så glad över att få tävla med Horsy Dream i Elitloppet som jag tycker är det största loppet i världen. Svenskarna älskar hästar och racing och därför ska det bli underbart att få tävla i ert land, säger tränaren Pierre Belloche.

Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
TILL ALLTOMTRAVSPORT.COM