Francesco Zet till Elitloppet 2024

2024-03-23

21 segrar på karriärens 23 starter och över 18 miljoner kronor har det blivit insprunget hittills för Francesco Zet som har en meritlista vilket få hästar kan matcha. Som treåring vann han Kriteriet och Breeders’ Crown och genom fyraåringssäsongen sprang han obesegrad då han tog hem Prix Readly Express, Konung Gustaf V:s Pokal, Sprintermästaren, Breeders’ Crown och Svenskt Travderby, vilket var karriärens största triumf med fyra miljoner i förstapris.

Obesegrad var han även under fjolåret där det bland annat blev seger i miljonloppen Norrbottens Stora Pris och Margareta Wallenius-Klebergs Pokal och efter att ha varit kullens kung de senaste åren så väntar nu den yppersta eliten och Elitloppet 2024 för Francesco Zet.

Sportchef Anders Malmrot berättade den stora nyheten under lördagen på Solvallas Championgala vilket även direktsändes i TV4. Francesco Zets skötare Carolina Persson var på plats och fick ta emot den rosa biljetten – något som blev en stor överraskning för henne eftersom tränaren Daniel Redén hållit beskedet om Elitloppet hemligt. Det var en stolt och mycket förvånad skötare som fick gå upp på scenen.

– Jag hade inte räknat med att få gå upp på den här scenen i dag. Jag vet inte vad jag ska säga, sade Carolina Persson.

Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
TILL ALLTOMTRAVSPORT.COM