Första hästen inbjuden till Hugo Åbergs Memorial

2023-06-19

– Välkommen till Hugo Åbergs Memorial, Önas Prince.

Jägersros sportchef Mats Ahlkvist åkte personligen ut till Sjöbo för att bjuda in den första hästen till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.

– Det är kul att få ge den första inbjudan till Jägersros bästa häst, säger Ahlkvist.

Och tränaren Per Nordström, tränaren, blev både stolt och glad.

– Vi ser verkligen fram mot det här och tackar givetvis ja. Vi ska verkligen gå ”all–in” för att det ska bli hemmaseger. Det är ju en sådan fantastisk kväll med den speciella atmosfären som skapas runt Åbergs.

Önas Prince kommer närmast från en fjärdeplats i Elitloppets final, vann innan dess Copenhagen Cup och den senaste tiden har målet varit att få Önas Prince i så bra form som möjligt till den 25:e juli.

– Han känns jättefin i jobben här hemma. Tanken är att vi sedan ska starta i Halmstad i början av juli. Då har vi sedan 17 dagar till Åbergs. Visst hade jag kunnat trimma här hemma, men jag vet att jag bjuds på en fantastisk bana i Halmstad och det är så nära så det passar perfekt.

Mats Ahlkvist besökte också Önas Prince i hagen och hittade en lugn, avslappnad och lite nyfiken världsstjärna.

– Vilken häst, fantastiskt, sa Mats beundrande.

Om Nordströms jobb är att sätta sin häst i bästa möjliga form, har Mats Ahlkvist ett helt annat uppdrag. Han ska hitta nio tuffa utmanare till det stora hemmahoppet.

– Jag har en lång bruttolista, tagit en del kontakter men vi gör inte en inbjudan bara för att det ska vara så. Jag vill ha de bästa möjliga hästarna med den vassaste formen.

Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 15 juli och St Michel i Mikkeli den 16 juli att få en inbjudan.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 25 juli.

Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
TILL ALLTOMTRAVSPORT.COM