ATG® förevigar minnet av Victory Tilly genom mode

2024-04-15

– Victory Tilly har betytt så mycket för så många – en stjärna som förenat människor kring travet och V75. Därför kändes det givet att höstens populära V75-kollektion följs upp en “Victory Tilly”. Jag hoppas att vi till sommaren ser travfans klädda i sin idol, och att mode återigen tar travet till nya kontexter, säger Martina Olsson, ansvarig för marknads-PR på ATG. 

Hösten 2023 släppte ATG en kollektion där sju travare, som tävlat på V75®, illustrerades på 90-talsinspirerade t-shirts. Estetiken var dels en vinkning till V75:s intåg som spelform, men framför allt ett sätt att möta rådande trender. På en dag var kollektionen slutsåld. 

Sedan dess har allt från travfans till etablerade influencers synts i plaggen med Järvsöfaks, Ina Scot, Maharajah, Copiad, San Moteur, On Track Piraten och Delicious U.S. Nu hoppas ATG att ett idolplagg med Victory Tilly bidrar till att hans namn och minne förs vidare, även i kontexter bortom travet. 

– Det känns såklart jättekul att Victory Tilly får en idoltröja. Han var en speciell häst för mig och så många andra, en sann stjärna. Hästen kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och det känns fint att fansen får möjlighet att äga något till minne av honom, säger Stig H Johansson, som tränade och körde hästen under större delen av hans karriär. 

Victory Tilly betraktades som en vinnare redan vid födseln 1995 och hans uppfödare, Gunnar och Kerstin Tillander, döpte det lilla fölet i champagne. Namnet Victory banade för seger och Tilly kom från deras efternamn. Det skulle visa sig att de hade rätt. Victory Tilly är Sveriges hittills vinstrikaste travhäst och sprang under sin karriär in över 37 miljoner kronor. Den 7 april 2024 somnade han in vid 29 års ålder. 

T-shirten finns till försäljning i ATG:s webbshop våren 2024: Se mer här>>>

Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
TILL ALLTOMTRAVSPORT.COM