Jörgen Nilsson ny VD på Jägersro

2024-10-21

Jörgen Nilsson har en bakgrund inom logistikbranschen. Han har bl a varit VD för Malmö LBC och haft flera ledande positioner på DHL under sammanlagt 7 år. Senast kommer Jörgen Nilsson från en VD-roll på Trelleborgs Hamn, Sveriges största järnvägshamn och en av Skandinaviens största hamnar för rullande trafik. I sin roll som VD på Trelleborgs hamn ansvarade Jörgen Nilsson för att fysiskt flytta hamnen för att möjliggöra fler affärer. Det finns många paralleller till Jägersros verksamhet och framtidsplaner i Jörgens bakgrund, men framförallt har styrelsen lagt stor vikt vid ledarskap och erfarenhet av omfattande verksamhetsutveckling.
– Jag har hängt på travet både privat och med kunder och det är en stor ära att få ansvaret för den strategiska förflyttning in i framtiden som kommer att bli möjlig när vi nu ska bygga norra Europas bästa anläggning för hästsport och event, säger Jörgen Nilsson.

– Styrelsen har letat efter någon som kan samordna det här stora projektet och förbereda verksamheten för framtiden. Vi har många travkunniga experter i organisationen, både bland medlemmarna och i styrelsen, som kan stötta Jörgen om det behövs. Med Jörgens erfarenhet både av att bygga strategiska kundrelationer, logistikbranschen och av hamnflyttarbetet är vi övertygade om att vi stärker Jägersro Trav på ett mycket bra sätt. Nu vill vi bara sätta igång, säger Björn Bergman, styrelseordförande Skånska Travsällskapet.

Allt material på denna webbsida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
TILL ALLTOMTRAVSPORT.COM